Septembermøte i Biofoto Østlandet


Første fysiske møte på 1,5 år!


Septembermøtet i Biofoto Østlandet vart avhold “in real life” på Sørumsand Idrettsforening sitt klubbhus onsdag 1. september. Dette var første fysiske møte siden mars 2020 og lenge etterlengtet. Oppmøtet var bra med over 20 medlemmer og gjester tilstede – alle behørig registrert med navn og nummer. Styreleder Kåre Hoftvedt var ikke tilstede så Arild Hareide steppet inn som møtevert.

Etter innledningen var det klart for sesongpremiere på det nye innslaget i Biofoto Østlandets kveldsmøter – “Historien bak bildet”, men ikke før Henrik kom med et hjertesukk. Han satte ord på noe vi tror alle savner – mer engasjement fra medlemmene, både på FB og på møtene. Det sagt kunne Henriks Strømstad, som initiativtaker til det nye innslaget, fortelle en kort historie om hvordan han kom til å fotografere isfugl i Øyern. Slike, korte og gjerne improviserte, foredrag ønsker styret at medlemmene selv holder. Har du et bildet du har brukt litt tid på eller det er en morsom eller interessant historier bak så gi lyd.

Neste på programmet var kveldens foredrag. Jan-Rune Samuelsen holdt et ektefølt bildeforedrag med tittel “Den Levende Skogen”. Jan-Rune, utdannet innen terrestrisk zoologi fra UiO, snakker om hvor viktig det er å bevare urørt skog og natur og hvordan en kan gjenkjenne forskjellige typer skog, økosystemer og problemene rundt hvordan vi i Norge forvalter skogen. Han startet foredraget med en 10 minutters musikk-satt bildekarusell som satte tonen for foredraget og fulgte opp med et 40-minutters live bildeforedrag med både dokumentariske og mer artistiske bilder.

Etter all denne åndelige føde var det tid for litt fast føde. Kaffe, kaker og, til tross for gjentatte lovnader om det motsatte fra møteleder, hele pølser vart konsumert med stor lyst av de oppmøtte.

Kveldens møte vart avsluttet med fremvisning (inkludert tekniske brukerfeil av konkurranseansvarlig) og live-kommentering av bildene til kveldskonkurransen. Temaet i dag var “Den Naturlige Barskogen”. Et kanskje noe smalt tema sammen med det faktum at dette var det først møtet etter sommeren resulterte i bare 18 innsendte bilder fra et knippe fotografer. Temasetter, jury og kommentator var Jan-Rune Samuelsen. På pallen kom Henrik Strømstad, Rine Grue Carlsen og Unni Bakken på hhv. 1.,2. og 3. pl. Gratulerer til vinneren som mottar gavekort fra Foto.no. Resultatlisten finner du som vanlig her.

Vinnerne
Vinnerne i sesongens første kveldskonkurranse

Neste møte er planlagt på samme plass grunnet fortsatt oppussing av våre vanlige lokaler på Holmlia. Dette finner sted den 6 oktober. Tema for kveldskonkurransen er “Macro fra naturen” og Borgny Helnes holder foredraget “Fra Grøftekanten”. Det er åpnet for innsending til konkurransen allerede nå!

Tags from the story
Written By
More from Webmaster
Nattas natur
Landskap og naturfotografen Anders Lundberg besøker oss virtuelt
Read More
0 replies on “Septembermøte i Biofoto Østlandet”