Rekorddeltakelse i kveldskonkurransen

Hele 92 innsendte bilder måtte 21 år gamle Tobias Gjerde evaluere før han kunne fastslå hvem vinnerne ble. Så mange innsendte bilder er ny rekord i kveldskonkurransen for Biofoto avd. Østlandet, siden vi startet med nåværende konkurranseløsning og ny webside. At temaet var Fugler og dyr i motlys må nok ta mesteparten av “skylden” for den høye deltakelsen, for dette er et team de aller fleste Biofotinger har vært innom en eller annen gang.

Oppmøte på kveldsmøtet var også høyt, men over 70 entusiastiske medlemmer og besøkende.

Første post på programmet var teknisk kvarter med Rine Grue Carlsen. Hun snakket litt om hvordan finne og oppføre seg på storfugl- og tiurleik. Hun viste noen bilder av spor en kan se etter for å finne slike leik-plasser, snakket litt om hva er greit og ikke greit å gjøre samt hvor og når en kan forvente å finne disse fuglene i leik.

Tobias Gjerde var “hovedattraksjonen” og dermed hovedforedragsholder. Han snakket om og viste bilder fra sin tid som vernepliktig i GSV.

Med over 90 innsendte bilder av ganske høy kvalitet hadde Tobias ingen lett jobb, men til slutt fikk han kåret topp tre. De dyktige vinneren får med seg to gavekort hver fra våre sponsorer. Cewe.no gir 2250kr i gavekort fordelt på de tre vinnerne og Fotolab.no (tidligere Stjørdal Foto) gir 1800kr fordelt over 3 gavekort.

På 1.pl kom Arild Hareide med sitt bilde av en moskus i snøstorm. Anette Tønsberg tok 2.pl med sitt bilde av to traner i kurtise en tidlig vårdag på myra – komplett med gullpust og rimfrost på bakken. 3.pl gikk til Gunnar Haug med hans bilde av en Lappfiskand i en “sjø av gull”. Gratulerer til vinnerne. Alle innsendte bilder med jurykommentar og EXIF kan du se her. Anette kunne ikke stille på møtet så hun uteble dessverre fra den obligatoriske fotoshooten med juryleder.

Vinnerne får også med seg verdifulle poeng som telles inn mot årskonkurransen. Vi er i runde 4 av 10 og det begynner å haste for de som vil hevde seg i toppen. Foreløpig ligger Jan Sivert på 1.pl, Gunnar Haug på 2.pl og Heidi Mellingen på 3.pl. Det skiller bare 4 poeng mellom først og tredje plass – så her kan alt skje! Til enhver tid sammenlagt oversikt finner du her.

Neste møte er lagt til Fotolab sin nye og 4 etasjer store butikk på Billingstad. Møtet er lagt til en tirsdag (7. mai) av hensyn til at 8 mai er dagen før Kristi Himmelfartsdag. Det ryktes at det vanker en overraskelse til alle som møter opp – tør du å la være?

Written By
More from Espen Grimstad
Konkurransene i Biofoto Østlandet
Konkurransetyper Biofoto Østlandet arrangerer i hovedsak tre typer konkurranser gjennom et kalenderår;...
Read More
0 replies on “Rekorddeltakelse i kveldskonkurransen”