Kveldsmøte fra En bekk i Viken

Dette ble en magisk kveld med minst 70 interesserte deltakere. Henrik ønsket velkommen på tradisjonelt vis og oppfordret alle til å komme seg ut å ta bilder av den første snøen. En høyst utradisjonell og overraskende markering av at styremedlemmet Arild Hareide nylig fylte 70 år.

Eigil B. Jensen fulgte opp med historien bak bildet: Makro av maur. Vi fulgte utviklingen fra de første spede forsøk til blinkskuddet som ga 3. plass i NNPC-konkurransen. Dette var lærerikt og interessant! En oppfordring til andre medlemmer om å melde seg på for å fortelle sin historie bak bildet.

Kveldens foredragsholder – Bjørn Aksel Bjerke hold foredraget med tema «Langs en bekk i Viken». Dette var en oppvisning av de sjeldne på kortreist naturfotografering med enkelt utstyr. Alltid med kamuflasjetelt og med god tid. Viken var i dette tilfelle i hans nærmiljø i Østfold og det var bilder fra mange ulike bekker og landskap i dette området. Bildene var hovedsakelig fugl og innsekter, men med en innsikt og kunnskap om artene som det sto respekt av. Flere av innsektene var rødlistet. Takk til Bjørn Aksel for et inspirerende foredrag!

I pausen vartet vi opp med tradisjonell meny med pølser og noget attåt. Alltid hyggelig stemning der vi kan utveksle erfaringer med likesinnede.

Før konkurransen informerte Jan Magnus Reneflot om neste års Naturfotofestival 15.-17. mars 2024 i Ski. Et veldig spennende og variert program som blir publisert ca 10. november. NNPC-seremonien bli en del av neste års naturfotofestival. Husk rabatt på «earlybird-billetter» for Biofotos medlemmer.

Rekordmange deltakere i Kveldskonkurransen. Tema konkurranse: Motiver fra bekk, elv og vann. Bjørn Aksel kommenterte alle bilder som fikk hederlig og de tre første plassene med stødig hånd. Vinnerne ble:
1. pl. Jan Magnus Reneflot
2. pl. Fredrik Stige
3. pl. Eigil B. Jensen

Vinnerne får to gavekort hver fra hhv Fotolab (tidligere Stjørdal Foto) og Cewe. 1.plass får 8 poeng i kveldskonkurransen og gavekort til en samlet verdi av kr 2000, 2.plass får 6 poeng og 1250kr i gavekort og 3.plass får 4 poeng og 800kr i gavekort. Sammenlagt resultat så langt i konkurransen finner du her.

Henrik takket av for kvelden med litt info om Julemøtet 6 desember der Øyvind Løkka holder foredraget: Drømmen om Afrika. Her vil vi servere julepizza og kvelden vil garantert by på noen overraskelser. Velkommen til årets siste møte.

Ble noen inspirert til å melde seg inn i Biofoto kan det gjøres her. Medlemsavgiften er så lite som 300kr om en er student. En får gode rabatter hos leverandører og et flott medlemsblad med masse herlig fotoinspirasjon.

0 replies on “Kveldsmøte fra En bekk i Viken”