Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Medlemsmøte og foredrag med Borgny Helnes – 13 Oktober

13. oktober 2021 @ 19:00 - 21:00

 

Fysisk medlemsmøte og foredrag.

Arild Hareide har akseptert stafettpinnen og viderefører “Historien bak bildet” hvor han forteller litt om fotografering av havsule i stup på Runde.

Dagens hovedforedragsholder er Borgny Helnes som holder foredraget “Fra Grøftekanten”.

Hun forteller her litt om seg selv og sitt fotoliv.

Mitt første analoge kamera ble skaffet til veie i 1974, en Olympus OM1, men det ble ikke noe skikk på fotograferingen før jeg ble medlem i Oslo Kameraklubb i 1993, etter 6 år ble det litt fototørke noen år på grunn av endret livssituasjon og mye jobbing. Jeg var skeptisk når den digitale revolusjonen startet, trodde ikke at dette ville bli noen suksess, men sendte meg sjøl på kurs i 2007. Jeg syns at de første digitale kameraene ga dårlige bilder sammenlignet med lysbilder. 

Meldte meg inn i Kolbotn Fotoklubb i 2007 og der fikk jeg noen å snakke med, mulighet til å se andres bilder og noen å lære av, det ga meg et nytt fotoløft, og nå er jeg ustoppelig.

De fleste bilder jeg tar er fra nærmiljøet, utstyret kan variere, men som regel er det et eller annet makroobjektiv, mellomringer og makroblits som blir med på turen. Noen ganger benytter jeg tele til makrobilder, en fordel når insekter er motivet, fokusavstanden blir lengre og insektet fortsetter med sitt og flyr ikke av gårde. 

Vi møtes igjen på Sørumsand Idrettslag sitt klubbhus.

Tema for kveldskonkurransen er “Macro fra naturen”.

 

Detaljer

Dato:
13. oktober 2021
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
, ,

Arrangør

Biofoto Østlandet
View Arrangør Website

Sted

Sørumsand Idrettsforening klubbhus
Parkvegen 15
Sørumsand, 1920 Norge
+ Google-kart