På ville veier og stinn brakke

Det vart nesten trangt om plassen i det store auditoriet på OsloMet på Kjeller da Biofoto Østlandet holdt oktobermøtet. Med Tore Wuttudal som hovedforedragsholder og trekkplaster dukket det opp rundt 70 sjeler, derav flere potensielt nye medlemmer.

Ble noen inspirert til å melde seg inn i Biofoto kan det gjøres her. Medlemsavgiften er så lite som 300kr om en er student. En får gode rabatter hos leverandører og et flott medlemsblad med masse herlig fotoinspirasjon.

Leder Henrik Strømstad innledet med å informere om dagens program, som bestod av en alternative tilnærming til historien bak bildet, splitter nytt foredrag av og med Tore Wuttudal, bespisning og gjennomgang av kveldskonkurransen med dertil premiering.

Henrik holdt et litt alternativt “Historien bak bildet” ved å vise en samling bilder med tema høst. Inspirerende å se så mange fine bilder over et ganske stort tema som høst.

Tore hadde egentlig planlagt et annet tema for foredraget med arbeidstittel “På ville veier”. Til slutt landet han på å sette sammen et foredrag om hans erfaringer med beverfotografering. Hovedformålet til Tore var dog ikke å vise flest mulig flotte bilder av bever, men heller det at en må jobbe med ett eller tema over tid for å få gode resultater. Han viste mange flotte bilder, men fokuset var på prosessen bak bildene inkludert hvordan han foret på bever samt hvordan han bruker fjernstyrte kamera. De fremmøtte fikk også anledning til å spørre spørsmål undervis om teknikk, fremgangsmåte, samt tips og triks. Med andre ord en gylden mulighet til å lære en ting eller to.

Bevertningen var som vanlig i form av pølser, ikke sprukne denne gang, samt litt kjeks, kaffe og boblevann (brus altså).

Tilslutt så vi igjennom antatte og premierte bilder fra kveldskonkurransen. Tore tok seg god tid til å ytterligere kommentere på bildene. Han var åpen på at det ikke hadde vært en lett jobb og at mange flere av de innsendte bildene hadde fortjent poengplassering. Til slutt vart vinnerbildene kåret. På 1.plass kom Torbjørn Pehrsen med sitt unike bilde av fugl på gadd. I seg selv er jo ikke fugl på gadd så interessant mente Tore, men i Torbjørn sitt bilde tilførte det at ravnene var kliss våte og posituren de holdt nok til å gjøre et ellers oppbrukt motiv annerledes nok til at det havnet på førsteplass. 2.plass og 3.plass tilfalt hhv Kjersti Holst og Arild Hareide. Alle innsendte bilder med Tore sine kommentarer, EXIF og tittel finner du her. Vinnerne får to gavekort hver fra hhv Fotolab (tidligere Stjørdal Foto) og Cewe. 1.plass får 8 poeng i kveldskonkurransen og gavekort til en samlet verdi av kr 2000, 2.plass får 6 poeng og 1250kr i gavekort og 3.plass får 4 poeng og 800kr i gavekort. Sammenlagt resultat så langt i konkurransen finner du her.

Neste møte avholdes på OsloMet den 1 november og det er Bjørn Aksel Bjerke som er hovedforedragsholder. Les mer om dette møtet her.

Written By
More from Webmaster
Septembermøte i Biofoto Østlandet
Første fysiske møte på 1,5 år! Septembermøtet i Biofoto Østlandet vart avhold...
Read More
0 replies on “På ville veier og stinn brakke”