Årets fotografer og Tom Schandy sparker 2024 i gang

Noe over 80 sjeler hadde funnet veien til OsloMet på Kjeller for første kveldsmøte i Biofoto Østlandet i 2024. Tom Schandy var nok hovedtrekkplasteret, men kåringen av Årets Bilde 2023 og årets første kveldskonkurranse fikk også oppmerksomheten fra de oppmøtte.

Henrik innledet møtet med å ønske all velkommen og et Godt Nyttår. Han minnet om landstreffet, Norsk Naturfotofestival, årsmøtet som er i februar og om Afrika-turen som arrangeres først og fremst for Biofoto avdeling Østlandet. Han annonserte at vi kommer til å arrangere flere Photoshopkurs, følg med på Facebook, og nettsiden vår for info og påmelding. Videre gav Heidi Mellingen litt info om deres nye nettbutikk som åpner 22. januar, og du kan handle Biofoto merch frem til 5. februar. Henrik minnet de oppmøtte på at NM i Naturfoto fortsatt er åpent for innsending og at Fotolab planlegger å åpne butikk på Billingstadsletta 1. april.

Tom holdt et interessant foredrag om rovdyr i en moderne verden. Han hadde med seg flere kopier av sin siste bok, Predator, som han signerte og solgte.

Etter matpausen gikk vi igjennom de antatte bildene fra kveldskonkurransen. Det var over 80 innsendte bilder til konkurransen som hadde tema pattedyr. Øyvind Møller stakk av med 1. plassen med sitt bilde av en tiger som drikker. Øyvind får med seg to gavekort fra hhv Fotolab.no og Cewe.no samt 10 poeng. 2. plass gikk til Heidi Mellingen med hennes bilde av en veldig avslappet grevlingmor. Gavekort og 8 poeng til Heidi. Eigil B. Jensen tok 3. plassen med sitt bilde av den sjeldne Aye-aye’en (fingerdyr på norsk.) Eigil hadde tatt bildet på Madagaskar. Eigil fikk selvsagt også gavekort fra Cewe + Fotolab samt 4 poeng. Du kan se alle innsendte bilder til konkurransen her.

Årets Bilde blir kåret ved at medlemmene i Biofoto Østlandet kan gi mellom 1 og 10 poeng til alle topp tre bilder fra alle tellende runder i 2023. Til sammen kunne medlemmene gi poeng til 31 bilder. De tre bildene (og tilhørende fotografer) som får høyest gjennomsnitt poengsum kåres som vinnere. På 1. plass kom styrets egne Henrik Strømstad med sitt bilde av moskus på Dovre, på 2. plass kom Arild Hareide (også i styret) sitt bilde av flodhester i vannet og 3. plass gikk til Fredrik Stige sitt bilde av en rødrev som vandrer langs en elv i vinterdrakt. Gratulerer til vinnerne, som foruten heder og ære også får gavekort fra våre sponsorer Cewe og Fotolab. Du kan se alle bildene med plassering her.

Neste møte er også årsmøte og avholdes 7. februar. Innkalling med agenda sende ut på epost i nær fremtid.

Vel møtt!

Written By
More from Espen Grimstad
Naturkrisen, teknisk kvarter, kurs og stand!
Det vart et innholdsrikt møte med mange medlemmer tilstede på møtet nå,...
Read More
0 replies on “Årets fotografer og Tom Schandy sparker 2024 i gang”