Vellykket avslutning på årets Biofoto Østlandet program

Årets siste medlemsmøte vart holdt hos Canon ute på Holmlia. Nesten 60 medlemmer hadde tatt turen. Det vites ikke om det var maten, foredraget eller muligheten til endelig å få ta og føle på litt heftig fotoutstyr fra Canon som lokket flest folk, men det spiller egentlig liten rolle – flott var det uansett.

For de som møtte opp til (justert) avtalt tid så vanket det først sandwicher, drikke og litt sjokolade. De som var raskest å spise fikk første runde med omvisning på “trykkeriet” på andre siden av gårdsplassen, men alle som ville fikk bli med til slutt. Etter etegildet samlet vi oss i forelesningsrommet hvor vi fikk sett “med fingrene” på fint glass og hus fra Canon.

Etter at alle hadde funnet seg en plass å sitte gikk Canon representanten igjennom litt av utstyret Canon tilbyr i dag.

Deretter startet vi foredraget med Jørn Allan Pedersen fra Cameralla Photo Academy. Han snakket om grunnprinsippene for å kunne ta et godt bilde. Om en ikke fikk med seg alt Jørn snakket der og da så er det bare å sette seg opp på kurs hos dem. Du finner kurskatalogen og slikt på hjemmesiden som er linket over. Etter dette micro-kurset var tid for en liten pause og litt mer utstyrstafsing.

Så var det tid for gjennomgang av årets siste runde og dermed siste tellende runde i årets fotograf. Jørn gikk fint igjennom de premierte bildene og en kan godt forstå at dommergjerningen igjen ikke hadde vært enkel. Temaet var dyr in vintermiljø og det var hele 60 innsendte bilder.

Topp tre i desember konkurransen kom Heidi Mellingen på 1.pl, Mario Proeter på 2.pl, og Klaus Madsen på 3.pl. Vinnerne får gavekort fra Foto.no. Hele resultatlisten med alle kommentarene og mer finner du som vanlig under Konkurranser/Resultater.

Med siste runde avgjort kunne vi også beregne hvilke tre fotografer som hadde fått flest poeng og kunne smykke seg med tittelen Årets Fotograf….eller det var det vi hadde håpet på i alle fall. Første og andre plass var det liten tvil om hvem som kom til å kapre men på tredjeplass vart det litt tett med hele fire fotografer med 22 poeng og dermed 4-delt 3.plass. Det stod mellom Bjørnar Thøgersen, Heidi Mellingen, Nils Olaf Thonvald og Per Flakstad. Siden det ikke var fire 3.plass premier måtte styre legge hodene i bløtt og finne en annen måte å skille fotografene på. Det var bestemt av ved denne og eventuelt fremtidige situasjoner der årets fotograf ikke kan rangeres etter poeng så teller vi først antall premierte bilder i årets runder, deretter antall 1.pl, 2.pl og 3.pl og tilslutt, om nødvendig, antall innleverte bilder i årets runder. Etter denne rangeringen så blir premien tildelt Bjørnar Thøgersen. Årets topp tre, premierte, fotografer er dermed Henrik Strømstad på 1.pl, Eigil Jensen på 2.pl og Bjørnar Thøgersen på 3.pl. De får hvert sitt gavekort fra Foto.no og en mini-printer fra Canon. Vi gratulerer.

Til slutt minner vi om at årets bilde skal kåres. Årets bilde er en kåring blant alle topp tre bilder fra årets runder i Biofoto Østlandet. Alle innloggede medlemmer kan stemme og vi legger ut konkurransen for avstemming mot slutten av uken. Vi informere nærmere på Facebook og mail.

Da gjenstår det bare, på vegne av hele styret i Biofoto Østlandet og ønske alle gamle og nye medlemmer en riktig God Jul og Godt Nytt År! Vi sees igjen allerede den 11 januar. Da blir det kveldskonkurranse og foredrag som vanlig. Du kan lese mer her.

Written By
More from Espen Grimstad
Åpningsfest hos Naturfotosenteret
Det var godt oppmøte av medlemmer fra Biofoto Østlandet og Asker og...
Read More
0 replies on “Vellykket avslutning på årets Biofoto Østlandet program”