Vårens siste møte 7. juni

Henrik Strømstad ønsket velkommen til de 53 fremmøtte til siste månedsmøte før sommeren i lokalen til OsloMet.  

Vi hadde besøk av Sony og vår hovedsponsor Stjørdal Foto. De hadde med Sony utstyr og noen gode tilbud på Sony A7 og annet utstyr. Detaljer om tilbudene er sendt på epost til medlemmene av BioFoto Østlandet. 

Henrik benyttet anledningen til å takke av Studio Baryta som sponsor. Bjørnar Thøgersen er ansatt i et annet firma.   

Det gledelige er at vi kan ønske CeWe representert ved Thor Håkonsen velkommen som sponsor. De vil fra nå sponse vinnerne av månedskonkurransene med henholdsvis kr 1000,- for 1. plass, 750,- for 2. plass og 500,- for 3. plass. De som har ubenyttede premiekuponger hos Studio Baryta fra siste 12 måneder, vil få mulighet til å få print for tilsvarende beløp hos CeWe. De dette gjelder vil motta en epost i nær fremtid. 

Det var Landstreff i BioFoto på Runde sist helg med flere deltagere fra BioFoto Østlandet. Bra aktivitet på lundene og andre fugler i Lundeura ga mange fotomuligheter. Neste år er planen at BioFoto Østlandet skal arrangere Landstreffet. 

Rine informerte kort om turen til Dovrefjell med 11 deltagere. En flott samling, selv om været var litt kjølig og den profesjonelle guiden vår sleit med å finne moskus med unge. Mogop, storlom og blåstrupe fikk flesteparten av deltagerne bilde av. 

Sesongens siste tur går til Slåttemyra Naturreservat. Her finner vi orkideer, andre blomster og insekter. Les mer om Slåttemyraturen.

Hovedattraksjon på møtet var Floris Smeets. Han er født i 1986 i Nederland, men flyttet til Norge i 2010. Tok master i økologi i 2012 og startet firmaet «Photo Tours Norway» i 2014. Han er Sony Wildlife Explorer, en av Norges dyktigste naturfotografer, blid og imøtekommende. Floris tilbringer 5 uker om vinteren på Dovrefjell. Overnattingen er som regel i telt. Han guider fotografer fra mange land. 

Tema for foredraget var “fra blinkskudd til bilder som fanger følelser og historier”. Viktig når Floris fotograferer er forgrunn, bakgrunn, lysretning, eksponering og dybdeskarphet. Ikke så viktig er adferden til dyret, avstanden til motivet eller arten. Floris viste bilder og forklarte hvordan han planla og gjennomførte fotograferingen. Her var det mange gode tips å ta med seg. 

I månedskonkurransen denne runden var tema “I sitt riktige element”. 65 bilder ble levert inn. I sin bedømming var Floris veldig på at bilde skulle møte tema og at omgivelsene måtte være med.  

Vi gratulerer Tom Stewy Nilsen med førsteplass, Lars Lindland med andreplass og Aud Grete Hanson med tredjeplass. 

Hele resultatlista: https://biofoto.org/konkurranser/jury/jury_result/10/39  

Written By
More from Anja Paixao
Fang følelsen i foredrag og historien bak bildet
For novembermøtet hadde vi et supert oppmøte og det virker som om...
Read More
0 replies on “Vårens siste møte 7. juni”