Rekordoppmøte da Stjørdal Foto og Nikon besøkte Biofoto Østlandet

Auditoriet var neste fylt til randen da foredrag av eier av Stjørdal Foto, Kjetil Schjølberg stod på programmet for møtet i Biofoto Østlandet den 1 mars. Det hjalp nok litt på oppmøtet at Nikon stilte med fint utstyr og at Stjørdal Foto loddet ut en Nikon Pro Staff 30 til en heldig deltaker.

Dørene åpnet allerede klokken 18 slik at folk skulle få god tid til å snakke med Nikon og Mr Stjørdal Foto. Dessverre hadde mesteparten av utstyret Nikon skulle hatt med ikke kommet med flyet, så utvalget var nok litt spartansk. Leder i Biofoto Østlandet, Henrik Strømstad, startet det offisielle programmet klokken som 19.00 med å si noen ord om dagens program samt reklamere litt for Lightroom kurset den 25 mars (påmelding her for innloggede medlemmer) og Naturfotofestivalen på Ski helgen 10-12 mars. Vi talte over 85 hoder i auditoriet.

87 oppmøtte

Kjetil holdt er usedvanlig fint foredrag fra sitt lange liv som naturelskende fotograf. Hvordan han har klart å kombinere all reisingen, oppstart av Stjørdal Foto med familie, og over snittet antall unger må en vel si, er det nok flere enn undertegnede som lurer på. Imponerende er det.

Da Kjetil var ferdig med foredraget sitt begynte luften i rommet å bli ganske sliten og vi trengte litt frisk luft. Over 85 personer i et auditorium uten ventilasjon var nok litt ambisiøst. Men vi ser på dette som et luksusproblem. Skulle vi få samme problem til neste møte, noe som ikke er helt utenkelig så flytter vi bare inn i et auditorium ved siden av som er mye større. For den 29 mars kommer grunnleggeren av Artic Wildlife Tours – Svein Wiik på besøk. Pausen var benyttet til å se med fingrene på korte og lange objektiver og annet fotoutstyr fra Nikon, drikke kaffe, slå av prat, skryte litt av motivene som glapp og god gammeldags sosialisering.

Til slutt gikk vi igjennom de beste bildene fra kveldskonkurransen. Temaet var uskarpt, men konkurransen var skarp. Til tross for dette fikk vi kåret tre vinnere. På 1.pl kom Heidi Mellingen med sitt bilde av “skravlende skarv”, på 2.pl kom Arild Hareide med sitt bilde av løver i regnvær og 3.pl gikk til Jan Sivert Hauglid med sitt bilde av to gnu i godt driv. Du kan se alle innsendte bilder med kommentarer her. Helt til slutt loddet vi ut kikkerten Stjørdal Foto hadde donert. Vinnerloddet var trukket på sitteplass. De to første loddene som vart trukket satt det ingen på, så Linn Bryn Jacobsen på rad 1 plass 11 stakk av med kikkerten, en Nikon Prostaff P3.

Written By
More from Espen Grimstad
Vellykket avslutning på årets Biofoto Østlandet program
Årets siste medlemsmøte vart holdt hos Canon ute på Holmlia. Nesten 60...
Read More
0 replies on “Rekordoppmøte da Stjørdal Foto og Nikon besøkte Biofoto Østlandet”