Medlemsmøte BioFoto Østlandet 29.03.2023

Nok et interessant og fint medlemsmøte har blitt avholdt. Denne gangen i et større auditorium med to skjermer. Henrik Strømstad ønsket de 60 fremmøtte velkommen og informerte om kommende turer:

  • Hoggormtur med Thor Håkonsen foreløpig planlagt til 15. april, men tidspunkt kan endres
  • Tur til Østensjøvannet 2. mai
  • vårtur til Dovre med overnatting på Dovregubbens hall 26-29 mai

Se mer detaljer under https://biofoto.org/arrangementer/category/turer/

Bjørn Jacobsen, Biolog og lektor, fremførte kveldens «Historien bak bildet». Han ga oss en fin historie om hvordan ta et skarpt og fint fluktbilde av spurveugle for 41 år siden, før øyefokus, flere bilder i sekundet, fotoceller og digitale bilder. Ifølge Bjørn er det viktig å lære seg den arten som skal fotograferes. Observer arten på lokasjon. Hvor setter den seg? Hvordan oppfører den seg, for så å lage en plan for hvordan ta bildet.  Viktig at fotografen er tålmodig og ikke gir opp. I den tiden tok det flere dager fra utløseren ble trykket ned til fotografen fikk se resultatet.

Har du en «Historien bak bilde» du vil fortelle, så gi en av oss i styre et hint. Vi ønsker at det skal være et fast innslag på klubbmøtene.

«Closeness to Nature» fra Svalbard til Arktisk Canada av Svein Wiik var møtets hovedforedrag. Han har jobbet med naturturisme siden 2005, og fortalte om og viste flotte bilder av dyrelivet på Svalbard, Grønland og østkysten av Canada.

Svein er kritisk til norske myndigheters forvaltning av rovdyr og allmenhetens muligheter for å oppleve ville dyr og fugler. Han søker derfor vestover for å utvikle mulige turer i Canada. Der bruker myndighetene flere alternative virkemidler i forvaltningen av rovdyrene, ikke bare forbud mot menneskelig ferdsel eller avlivning av rovdyrene.

Svein driver Artic Wildlife Tours og tilbyr medlemmer av Biofoto Østlandet 15% rabatt på turene i høst. Kontakt Svein på contact@arcticwildlifetours.com

Månedens konkurranse med tema «Arktisk og Nordisk dyreliv i spektakulære landskap» var siste post på programmet. Svein Wiik bedømte og gav utfyllende kommentarer til hver av de 44 innleverte bildene.

De beste ble:

  1. Henrik Strømstad med I moskusens rike
  2. Arild Hareide med Kveldsstemning på isen
  3. Unni Bakken med Polarkongen i Arktis

Her er alle resultatene fra kveldens konkurranse.

Vinnerne av Kveldskonkurransen - Arktisk og Nordisk dyreliv i spektakulære landskap: 1 Henrik Strømstad, 2. Arild Hareide og 3. Unni Bakken
Vinnerne av Kveldskonkurransen – Arktisk og Nordisk dyreliv i spektakulære landskap: 1 Henrik Strømstad, 2. Arild Hareide og 3. Unni Bakken
More from Rine Grue Carlsen
Hoggorm, padder og sommarfuglar
Ein vårleg laurdag i midten av april møttest 10-12 Biofotingar langt til...
Read More
0 replies on “Medlemsmøte BioFoto Østlandet 29.03.2023”