Info, historien bak, foredrag og kveldskonkurranse

4 mai var det igjen duket for medlemsmøte i Biofoto Østlandet. Litt over 55 fotointeressert sjeler hadde funnet veien til det store auditoriet på Oslo Met på Kjeller. Med to prosjektorer, god plass og egen kjøkkenkrok er dette lokalet helt topp.

Henrik åpnet møtet med litt generell info. Rine (turkoordinator) fulgte opp med å minne om turen til Dovre helgen den 26-29 mai. På møtetidspunktet var det fortsatt noen plasser igjen, men det er begrenset med plass og det er førstemann til mølla. Du kan lese mer om turen her.

Førstemann opp på “scenen” var Arild Hareide, sekretær i styret Biofoto Østlandet (BØ). Han informerte om at BØ nå er registeret i Frivillighetsregistret i Brønnøysund. Dette gir oss noen muligheter slik som at alle som tipper lotto etc. kan oppnevne BØ som mottaker av deres grasrotandel. Det er veldig enkelt å sette BØ som mottaker og en gjør det fra sin egen profilside på hos Norsk Tipping. Å stå i dette registret kan gi andre fordeler. Styret jobber videre med å avdekke disse mulighetene.

Deretter fulgte Espen Grimstad (teknisk konkurranseansvarlig) opp med en kort presentasjon av og om konkurransene som arrangeres i BØ, samt hvilke muligheter konkurranseløsningen gir BØ. Du finner en side med samme informasjon samt link til presentasjonen her. Merk at det vart oppgitt feil poengfordeling mellom 1., 2., og 3. plass. Riktig poengfordeling er at 1.pl = 8 poeng, 2.pl = 6 poeng og 3.pl = 4 poeng. Hederlig plassering vart oppgitt riktig med 2 poeng.

Før hovedforedraget var det Stian Norum Herlofsen som holdt “Historien bak bilde” med tema bjørn. Stian er Nikon Creator ambassadør og han har over 60 000 følgere på Instagram! Han er selverklært Instagram vennlig og behovet for å tenke vertikal komposisjon preget bildene hans.

Kveldens hovedforedrag var av og med Øyvind Antonsen. Øyvind er en kjent figur i det norske naturfotografmiljøet og er styremedlem i Norsk Naturfotofestival som arrangeres på Ski hvert år. Han viste inspirerende bilder over forskjellige temaer, slik som elg, forlatte hus og perspektivet en får av å bruke drone til fotografering. Øyvind var også jury i kveldskonkurransen.

Før Henrik ledet møte videre til gjennomgang av kveldskonkurransen vart en bok av Patrik Larsson loddet ut blant de av konkurransedeltakerne som hadde møtt frem på kveldsmøte. Patrik Larsson har holdt to Lightroom kurs for BØ sine medlemmer. Boken han har gitt ut heter “Det knapt merkbare” og Inger Thune var den heldige vinneren.

Henrik Strømstad og Inger Thune

Denne runden i kveldskonkurransen hadde tema Vår. Et tema som tydeligvis har appellert til medlemmene siden det var hele 70 innlevert bilder fra over 30 fotografer. Vinnerne ble; på 1.pl Torbjørn Pehrsen med sitt bilde av en alke i snøvær og med reirkvister i nebbet, på 2.pl kom Rine Grue Carlsen med sitt bilde av to frosker i vårsola og på 3.pl Aud Grete Hanson med hennes bilde av en spillegal fasan i all sin prakt. Vi gratulerer vinnerne som mottar to gavekort hver fra hhv Stjørdal Foto og Studio Baryta. Du kan se alle bildene med rangering, EXIF, bildetittel og jurykommentar her.


Written By
More from Webmaster
Vinner bilde Mai 2021 – Ville planter i Norden
Unni Bakken ble vinner av kveldskonkurransen for mai. Kveldens foredragsholder var Bjarke...
Read More
0 replies on “Info, historien bak, foredrag og kveldskonkurranse”