Kunstneriske naturbilder og vakre sommerfugler

Kveldsmøtet 1. juni, som også var vårhalvårets siste møte, ble godt møtt med rundt 35 personer til stede.

Dagens program besto av en intro av leder Henrik Strømstad om hvor fint det er å fotografere tidlig en junimorgen, etterfulgt av historien bak bildet av Nils Olaf Thonvald og hovedforedrag av Bente Klevenberg som også var jury i kveldskonkurransen.

Historien bak bildet

Nils Olaf Thonvald holdt et flott foredrag om hans erfaring og kunnskap om å fotografere Apollosommerfugler. Bildet hans, Apollosommerfugl i flukt, ble årets bilde i Biofoto Østlandet 2021, og det var virkelig inspirerende å høre hvordan han har funnet disse vakre insektene og jobbet for å få tatt det perfekte bildet han ønsket seg. Ved å bruke tid og jobbe i et krevende terreng og ha et mål med hans fotosession klarte han å fange dette flotte øyeblikket av Apollosommerfuglen i flukt.

Naturens dans

Bente Klevenberg har vært medlem av Biofoto Østlandet i mange år, og har en fagutdanning i foto fra Bilder Nordic, samt deltatt på mange workshops. Bente har stilt ut bilder på flere gruppeutstillinger og har vunnet priser både nasjonalt og internasjonalt. Blant annet ble hun årets fotograf i Biofotos landskonkurranse 2021.

Bente har en veldig spesiell og egen stil på naturbildene hun tar. Hun samler inn blader, blomster og planter fra naturen som hun fotografer i et hjemmelaget studio på et lysbord. Dette skaper helt spesielle bilder som viser naturen på en helt annen måte enn den vi er vant med å se. Bente snakket mye om sine teknikker og metoder når hun fotograferer og det var utrolig spennende å høre på.

Kveldskonkurransen

Kveldskonkurransen hadde tema bevegelse og 40 spennende bilder ble levert. De som stakk av med de øverste plasseringene var Bjarke Anderson på 1. plass, Henrik Strømstad på 2. plass og Per Flakstad på 3. plass. Alle resultatene med kommentar fra Bente finner du her. Sammenlagtresultatene etter det første halvåret i 2022 finner du her.

1. plass Bjarke Anderson med “revehopp”
2. plass Henrik Strømstad med “full harefart”
3. plass Per Flakstad med “graset vaier i kveldslyset”

Gratulerer så mye og vi takker våre flotte sponsorer som bidrar med flotte premier til vinnerne.

Tags from the story
,
Written By
More from Anja Paixao
Vårens siste møte 7. juni
Henrik Strømstad ønsket velkommen til de 53 fremmøtte til siste månedsmøte før...
Read More
0 replies on “Kunstneriske naturbilder og vakre sommerfugler”