Første fysiske møte i 2022 vart en suksess

Et tettpakket program var satt opp for årets første fysiske møte i 2022. Vi innledet med årsmøte med at Kåre presenterte resultatet for 2021, budsjettet for 2022 og gjennomgang av styret, samt møte- og turprogrammet for 2022.

Deretter fikk vi informasjon om Naturfotofestivalen på Ski som arrangeres 11-13 mars på Ski. Festivalleder Magnus Reneflot oppfordret alle som ikke allerede har kjøpt billetter om å gjøre det. Earlybird tilbudet er utvidet noe. Du kan lese mer om festivalen her; https://www.nnff.no/

Magnus Reneflot
Kåre Reneflot – Naturfotofestivalen

Neste på podiet var Heidi Mellingen som informerte om NM i Naturfoto som har vært arrangert av bladet Villmarksliv siden 1976. Du kan lese mer om konkurransen og delta ved å gå inn på NMinarturfoto.no.

Heidi Mellingen
Heidi Mellingen – NM i Naturfoto

Nest mann opp var Knut Hamli som presenterte boken “Et øye for øyenstikkere” hvor alle bilder og tekst er av Knut Hamli og Charles Patey. I denne boka har de fordypet seg i øyenstikkernes verden og med mange flotte fotografier kan leseren følge livet og den spennende adferden til et utvalg av norske øyenstikkere. I tillegg fikk vi tips om hvordan man kan fotografere disse aktive og raske insektene. Knut hadde med seg noen eksemplarer av boka som han solgte til en gunstig pris. Boken er i salg hos blant annet Norli.

Knut Hamli
Knut Hamli

Som om ikke det var nok fikk vi en kjempefin “Historien om bildet” av Pål Brenne. Tror alle i salen var misunnelig på hans bilder tatt med kamerafeller. Pål foretok en sømløs overgang til hovedforedraget sitt.

Pål Brenne – Historien om bildet, hovedforedrag samt jury io kveldskonkurransen.

Sist på programmet stod presentering av de innsendte bildene til kveldskonkurransen. Pål Brenne som var jury hadde allerede tatt seg god til til å skrive gode kommentarer til alle bildene. En mer utfyllende og muntlig kommentar var gitt under klubbvisningen. Han hadde lagt spesielt vekt på at bildet skulle formidle en historie. Temaet var “uvær og drittvær”. Kveldens vinnere ble på 1. plass og 2. plass Eigil Jensen, og på 3. plass Henrik Strømstad.

Alle bildene med kommentarer samt plassering finner du på våre websider biofoto.org

Vinnerene får gavekort fra vår hovedsponsor Foto.no samt gavekort fra Studio Baryta.

At møtet vart holdt i våre vante, men nyoppussede lokaler med nye og komfortable stoler, var prikken over i’en.

Neste møte er 2. mars og da er Nikon med Brendhagen i fokus.

Written By
More from Webmaster
Juleavslutning, foredrag og kåring av årets fotografer
Årets siste møte vart avholdt den 6 desember. Det var som forventet...
Read More
0 replies on “Første fysiske møte i 2022 vart en suksess”