Høstsemesteret er i gang i Biofoto Østlandet

Sesongens første møte vart avholdet på Oslo Met i det store auditoriet. Det var godt oppmøte med rundt regnet 35 stykker tilstede. Et par nye fjes var å se også.

Henrik, lederen at Biofoto Østlandet var forhindret fra å møte så Arild og Eigil tok saken i egne hender og loset oss igjennom programmet.

De begynte med å informere litt om ting og tang som foregår i Biofoto Østlandet og sentralt. Blant annet kunne Eigil fortelle litt om landstreffet som avdeling Østlandet har fått æren av å arrangere, Arild minnet folk på at Biofoto Østlandet nå er registrert som en veldedig organisasjon og dermed kan motta grasrotandeler fra Norsk Tipping. Gå inn på din Norsk Tipping profil så kan du velge Biofoto Østlandet og 7% av det du tipper for går til organisasjonen, uten at det koster den som tipper noe som helst. Så langt har 4 stykker satt Biofoto Østlandet som mottaker – nr 4 kom på plass under møte, så enkelt er det.

Dagens hovedforedragsholder var Simon Kline fra organisasjonen Lei En Biolog. Han fortalte entusiastisk om hvordan livet i Oslofjorden (og andre fjorder for den saks skyld) har blitt mørkere og mindre livskraftige og om hvordan dette henger sammen med at myrer blir drenert eller skog avhugget langt fra fjorden. Simon foretrekker å være optimist så han lente at ikke alt er fortapt – men noe må gjøres med alle utslippene til fjorden. Temaet var tydeligvis engasjerende for sjelden har det vært så mange spørsmål fra salen etter foredraget. I pausen etter foredraget kom flere opp for å fortsette samtalen så Simon fikk ikke engang tid til å spise sprukne pølser.

Etter foredraget gikk Simon gjennom de poenggitte bildene fra kveldskonkurransen. Det var mange gode bilder og Simon, som selverklært “mobilkamerafotograf” hadde ikke hatt en lett jobb med å rangere de 50 innsendte bildene. Han likevel frem til tre vinner bilder og 16 bilder som fikk 2 poeng og hederlig.

Førsteplass gikk til Jan Magnus Reneflot for sitt bilde av fargerik trøffeltang. Jan Magnus får to gavekort på 1000kr hver fra hhv Stjørdal foto og Cewe. Andre plass gikk til Inger Thune for hennes bilde av en tjeld i dundrakt med rur på stein i bakgrunn. Hun fikk også et gavekort fra hver av Stjørdal Foto og Cewe på hhv 500kr og 750kr. Tredje plass og to gavekort på hhv 300 fra Stjørdal Foto og 500kr fra Cewe gikk til Henrik Strømstad for hans bilde av en manet i overflaten og med flotte fjell i bakgrunnen. Du kan se alle innsendte bilder med plassering, EXIF, tittel og kommentar fra dommeren her.

Kveldskonkurransene for oktober, november og desember har åpnet for innlevering. Temaene er hhv Regntunge dager, Motiver fra bekk, elv og vann og til slutt i 2023 Ville dyr og fugler. Du finner oversikten og innlevering her (krever innlogging)

Neste møte er onsdag 11 oktober og du kan lese mer om dette og andre fremtidige og avholdte møter her.

Written By
More from Espen Grimstad
Nytt styre, medlemsmøte og foredrag
Det var tid for første styremøte med nytt styre etter årsmøtet i...
Read More
0 replies on “Høstsemesteret er i gang i Biofoto Østlandet”