Fototur til Slåttemyra

Fem turdeltakarar tok seg fram på ulikt vis – med tog, med personbil, til fots frå Nittedalsida og med elsykkel frå Maridalen – og møttest til slutt på målet for turen – Slåttemyra. Været var litt i finaste laget – lyset var steinhardt og lite egna for skjøre orkidear – men fint å vera på tur i.

Lunspause i det alt for fine været.

Vi fann ein del orkidear i Marihåndslekta. Her er det så mange liknande artar og hybridisering mellom artane at det gjeng litt i surr for underteikna… Hovudattraksjonen – den flotte Myrflangra – glimra med sitt fråvær. Vi trur vi var litt tidleg ute og vart einige om at det ville vera perfekte forhold om 14 dagar. Så da er det berre å ta turen for dei som vil! Men vær forsiktig så du ikkje tråkkar ned andre planter. Følg gjerne tråkka som andre botanikkinteresserte har laga før deg:-)

Det var sjølvsagt litt kjipt å ikkje finne myrflangra, men da vi oppdaga dei fantastisk flotte blåpraktvannymfene i ein bekk rett ved, vart alt heilt ok likevel. Vi fekk med oss både paring og eit fint knippe ulike adferdsmønster hos denne praktfulle augestikkararten.

Det var i det heile tatt ein veldig hyggjeleg tur med godt selskap, gode diskusjonar og fine fotomotiv.

Takk for turen!

Tags from the story
More from Rine Grue Carlsen
Fototur til Ekebergdalen og Ytre Enebakk
Ca 10 fotografar samla seg på den etter kvart overfylt vesle parkeringsstripa...
Read More
0 replies on “Fototur til Slåttemyra”