Dåhjort på Hankø

13 biofotinger besøkte Hankø en tildlig en søndag morgen på fotojakt etter dåhjort.

Tekst; Bjørn Lindgren

4. Oktober, kl. 07:30 stilte 13 biofotinger på parkeringsplassen på Vikane i Østfold. Målet var dåhjort på Hankø, været var brukbart sjøl om det var vind og fotolyset kunne vært bedre, – overskya, grått og litt dødt.
Turledere var Lasse Dybdal og undertegnede. Det viste seg smart å være to, da Lasse måtte kaste inn håndkleet da bilen svikta, – et tips for andre turer.
Etter en kort briefing entra vi ferja til Hankø. Etter 10 minutter på Ferja og 20 minutter gange ankom vi « Mejdeljordet» ei stor eng der hjortene vanligvis samles i brunsttida. Der spredte vi oss rundt jordet. Så var det bare å vente.

Morten Sveen

Det skulle vise seg at hjortene holdt seg unna enga denne dagen. Spredte enkeltdyr og småflokker med geiter og kalver opp 10 stykker strøk over jordet, men det var tydelig at bukkene holdt seg i skogbryna. Viltforvalteren i Viken har opplyst at vinden sannsynligvis var årsaken.
Dermed ble det krevende fotografering med mye busker og greiner mellom fotografene og dyra. Men etter hvert fikk stadig flere bra bilder, særlig bukkeportretter. Bukkene er staselige syn, i godt hold og med imponerende gevir.
Humøret steg, praten gikk livlig og kommentarer av typen «vennlig mobbing» satt løst. Når naturfotografer samles, blir det også alltid utveksling av erfaringer og tips om steder, utstyr og opplevelser.
Til slutt ble det hyggelig samling til lunsj på Hankø Hotell og Spa. Som turleder må jeg bare takke og bukke for entusiasmen, det gode humøret og den positive stemningen alle bidro til. Det sosiale er viktig og dette ble for meg en super tur.


Written By
More from Espen Grimstad
0 replies on “Dåhjort på Hankø”