Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette event har allerede funnet sted.

Dåhjort på Hankø

10. oktober 2021

Søndag 10.oktober 2021 arrangerer vi dagstur til Hankø i Østfold for å oppleve og fotografere dåhjort. Det er brunsttid og gode muligheter for å se dyra.
I 1906 ble et lite antall dyr henta fra Danmark og satt ut. I dag er bestanden på ca. 200 dyr og klassifisert som vill av viltmyndigheten. Enkelte dyr har tatt seg over til fastlandet. Dette, i tillegg til innvandring fra Sverige gjør at det nå er spredte flokker av dåhjort i Østfold. Dåhjortene er forholdsvis lette å støte på, men samtidig skvetne og smarte dyr som vet å gjemme seg bak trær og busker.  Det er det hjortedyret som har størst fargevariasjon, fra helt hvitt til mørkebrunt, men stammen på Hankø er ensfarga mørk. Ser vi lyse individer, blir det en ekstra bonus.

Vi må starte tidlig for å få med morgenstemningene. Det blir oppmøte 07:30 på Parkeringsplassen for reisende til Hankø ved tettstedet Vikene – her er veibeskrivelse

Første båt går 08:00. Båtturen tar 15 minutter, deretter er det ca. 20 minutter gange til stedet er der vi lettest kan se dyra.  Tidspunkt for hjemreisen avgjøres individuelt. Vi tar forbehold om været i tilfelle det skulle bøtte ned.

For å vite hvor mange som kommer, har vi påmelding. Påmelding innen mandag 27. september til  lindgren715@gmail.com eller lassedybdahl@gmail.com.

Turledere er Bjørn Lindgren og Lasse Dybdahl. Har du spørsmål om turen, ta kontakt med 95824437 eller 91759859.
Velkommen til tur!

Detaljer

Dato:
10. oktober 2021
Kategori for Arrangement:
Arrangement Tags:
,