Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Medlemsmøte 10. april – foredrag med Tobias Gjerde

april 10 @ 19:00 - 21:00

Et år i Varanger – Fugler og soldater gjennom kameralinsen

Om foredraget:

I dette foredraget forteller Tobias om noen av fotoprosjektene og turene hans fra Finnmarks øde vidder, bortgjemte strender og dype skoger, i tillegg til å snakke om hvordan en tjeneste som fotograf for forsvaret har hjulpet han som naturfotograf, og vice versa.

På sesjon i 2022 fikk Tobias høre at Garnisonen i Sør-Varanger hadde én ledig plass igjen. En fysisk krevende tjeneste langs Russergrensa med andre motiverte soldater hørtes appellerende ut, så han takket ja. Lite visste han at han skulle forelske meg i den magiske naturen, den unike faunaen og det øde landskapet som Finnmark har å by på.

Opprinnelig hadde Tobias sett for seg at 12 måneders førstegangstjeneste ville bli et år med pause fra foto. Til hans positive overraskelse, ble året det stikk motsatte! Han ble nemlig utnevnt til stillingen som fotograf for bataljonen, og avtjente mesteparten av tjenesten min med Canon 5D IV istedenfor HK-416. I tillegg utnyttet han permisjonene mine flittig til å oppleve og fotografere mest mulig av den lokale naturen.

Tobias ønsker å ta oss med på tur ut i Varanger – på øvelse og på permisjon – for å vise hva det var som fikk han hekta på Finnmark, og fortelle om noen av hans høydepunkter fra de siste 12 månedene.

Om fotografen:

Jeg heter Tobias Gjerde og er en 20 år gammel naturfotograf. Så lenge jeg kan huske har jeg oppsøkt naturen så ofte som mulig – helst med kameraet ved min side. Jeg synes det er like spennende å utforske originale og kreative måter å fotografere vanligere dyrearter på, som det er å oppleve uvanlige og sky arter i søkeren. Gjennom bildene mine ønsker jeg å forevige og dele naturopplevelser, samt fange naturens ubeskrivelige skjønnhet og viktigheten av å ivareta det siste vi har av sann villmark.

Teknisk kvarter: Rine Grue Carlsen snakkar om orreleik og tiurleik. Korleis finne ein leik og ikkje minst – korleis oppføre seg når ein er på leik.

Tema for kveldskonkurransen er Fugler / dyr i motlys

Detaljer

Dato:
april 10
Tid
19:00 - 21:00
Kategori for Arrangement:

Sted

Oslo Met – Lillestrøm
Kunnskapsveien 55
Kjeller, 2007 Norge
+ Google-kart
Vis Sted nettside