Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Øyenstikkertur med Knut Hamli

14. august 2022 @ 12:00 - 15:00

OBS! Det blir fint vær på sundag, så datoen er sprikra:-)

OBS2! Turleder har slått saman turen vår med foto.no sin tilsvarande tur. Det blir kanskje litt fleire folk enn det vanlegvis blir, men turleier seier at det er god plass rundt tjernet der vi skal fotografere, så det bør gå heilt fint.

Vi møtes på Mariholtet i Østmarka mellom kl. 11:30 og 12:00 og starter med en kopp kaffe der til vi er samlet og går ca. 300 m til Igletjern.

Det går fint å sykle eller gå inn til Mariholtet fra flere kanter (se kart):

  • Østmarksetra/Ulsrudvann ca 4,3 km (kupert)
  • Ellingsrud ca 4.2 km (ganske flatt)
  • Ekerud 3.3 km (litt kupert i starten, ellers flatt)

Fotograferingen vil foregå mellom kl. 12:00 og 15:00 og så lenge de enkelte ønsker.

Vi tar også med drikke og matpakke. Ta med sommerfugl hov hvis du har.  Jeg tar med slik at vi kan fange noen øyenstikkere og ta en nærmere titt på insektet. For de som har innebygd «stacking» i kamera, så finn ut hvor det ligger i menyen slik at du også kan få prøvd det på «spanerne» (de som sitter på sine faste plasser og jakter insekter som flyr over hodet på de).

Om stedet “Igletjern”
Det er ca. 250 bilder i boka «Et øye for Øyenstikkere» og jeg har tatt ca. halvparten (tekst og bilder er delt mellom Charles Patey og undertegnede).  Nesten halvparten av mine bilder er tatt på Igletjern.  Det finnes flere arter der og ikke minst både spanere og patruljerende libeller samt flere vannymfer. Det er enkelt å komme til vannet og god plass for flere fotografer samtidig.  Vi vil heller ikke bli forstyrret av andre folk.  Igletjern ligger litt gjemt fra veien og jeg har veldig sjeldent sett andre ved vannet.  For de som kommer senere enn kl. 12:00, er det på nordsiden av vannet vi holder til.  På et øyenstikker kurs vi var på, var det en biolog som tipset Charles og meg om et flott øyenstikkersted i Østmarka og det var Igletjern, så i øyenstikkersammenheng er dette stedet ganske spesielt.

Turleder Knut Hamli, mobil 91770938

Detaljer

Dato:
14. august 2022
Tid
12:00 - 15:00
Kategori for Arrangement: