Jettegrytene ved Treungen

Fredagstur til Jettegrytene ved Treungen

Fredag 20/6 dro Rine , Kåre , Cornelia, Ole Bjørn og Jon på fototur til Jettegrytene ved Treungen. Siden været var godt med en nydelig kveldssol så valgte Rine, Cornelia, Kåre og Jon og dra nytte av det og dro rett til jettegrytene, mens Ole Bjørn kom senere og valgte å bli Treungen feriehus som for øvrig er et pittoresk og koselig eldre trebygning. Siden det var stillaser utvendig grunnet opp-pussing følte vel ingen seg fristet til å ta bilder av huset.

Etter ankomst til jettegrytene ble det en del høylytt forbauselse over hvor stor disse jettegrytene egentlig var før det ble en del fotografering i kveldslyset, før vi vendte nesa tilbake til feriehuset hvor vi fikk hilst på Ole Bjørn før det ble sosialt samvær og kveldsmat.

Foto: Cornelia Braathen

 Lørdagsmorgenen opprant med blå himmel og vi dro av gårde før en viss en hadde fått sko på beina. Problemet var at jettegrytene lå i skygge helt til til sola sto så høyt på himmelen at lyset ble for hardt, men bilder ble det. i massevis. Så var det tilbake til lunsj og å vente på Unni som ikke følte seg helt bra på fredagskvelden og valgte og reise på lørdagsmorgenen i stedet for. Etter lunsj dro vi til en yndet badeplass rett ved Treungen kalt «Tjønnefoss» hvor det var mer åpent landskap med svaberg og mindre jettegryter. Dessverre så var vannføringen i elva der  så kraftig regulert at elven var mer en sildrebekk, men bilder ble det der også. Så kom regnet og gjorde svabergene såpeglatte og vi hadde ikke lyst til å risikere liv og lemmer så vi returnerte til feriehuset. Regnet hadde ikke tenkt og gi seg, så etter en kort rådslagning ble vi enige om å fremskynde middagen til kl. 18.00 på Treungen Vertshus hvor maten var nydelig til overkommelige priser. Kvelden forløp ellers med visning av bilder vi hadde tatt før vi tok kvelden.

Søndag opprant med grått og trist vær, men vi dro tilbake til jettegrytene en liten snartur så Unni også fikk oppleve disse. Hjemturen som egentlig skulle være en fotosafari gjennom Telemark ble snarere en sightseeingtur grunnet været. Vi valgte å kjøre på de mindre trafikkerte veiene så vi havnet på Lunde etter hvert hvor vi spiste middag før ferden gikk videre til Notodden hvor det det ble et lite stopp ved et naturreservat, hvis navn jeg ikke husker, men det lå ved flyplassen der og fristet til et nærmere besøk. Det lå en campingplass der med muligheter for leie av hytter. Må undersøkes nærmere. Etter det så var det farvel og vi kom oss trygt hjem alle sammen etter en hyggelig og grunnet værforholdene en litt fototeknisk utfordrende tur.

Tagger fra innlegget
Skrevet av
Mer fra Espen Grimstad

Sort sol

Flokker av stær mørkelegger himmelen
Les mer